Siirry sisältöön

TVT-taitotason varmistushankkeen tuloksia

29.5.2012

Hanke on viimein päässyt siihen saakka, että ensimmäisiä tuloksia voidaan julkaista. Itse lopullisen kokonaisuuden julkistaminen on riippuvainen peda.netin uuden veräjän julkaisusta.

Aiheet materiaaliin on kerätty mm. eri seminaarien työpajoista, Sometu-verkon keskustelupalstaa käyttäen, käytännön kokemuksista, erilaisista oppaista ja vastaavista projekteista. Jonkun mielestä joku asia on varmasti liikaa tai jokin aihealue puuttuu kokonaan, mutta kaikista aiheista pitkän väännön jälkeen kyseiset aiheet nousivat päällimmäisiksi. Toivomme sen tyydyttävän mahdollisimman monia.

Hankkeesta tulee materiaalia seuraavasti:

Videotutoriaalit olennaisimpiin ohjelmiin:

 1. Tekstinkäsittely
 2. Esitysgrafiikka
 3. Taulukkolaskenta
 4. Kuvankäsittely
 5. Sähköposti
 6. Tiedostojen ja kansioiden hallinta
 7. Sosiaalinen media

Aloittelijan tietopaketti tieto- ja viestintätekniikan perusteista

 1. Pdf-tiedostona
 2. iBook-kirjana

Testi, jonka avulla lisäharjoitusta tarvitsevat opiskelijat saadaan seulottua. 

(Julkaistaan peda.netin uuden veräjän kanssa myöhemmin)

 1. Monivalintakysymykset
 2. Tehtävämodulit: Tektinkäsittely, kuvankäsittely, esitysgrafiikka ja taulukkolaskenta.

Näiden lisäksi hankkeesta on ollut iloa ja hyötyä myös seuraavissa muodoissa:

 1. ”Tulevaisuus haastaa oppimisen” -seminaari sai alkunsa hankkeen tarpeesta julkaista materiaalia yhdessä muiden paikallisten hankkeiden kanssa. Kaksipäiväinen seminaari on pidetty kahtena vuonna ja ensi vuoden seminaaria suunnitellaan jo.
 2. Keski-Suomen lukioissa on viety TVT-taitoja eteenpäin, niin opiskelijoiden kuin opettajien kohdalla. Monipuolisia koulutustapahtumia on järjestetty lukuisia eri oppilaitoksissa. Tulokset näkyvät paitsi innokkaampana TVT-välineiden käyttönä myös taitojen muodossa. Esimerkiksi Voionmaan lukiossa tänä vuonna on tehty lukuisia videoesitelmiä, kirjoitettu blogeja, käytetty videoneuvotteluja, otettu iPadit käyttöön ja perustettu Facebook-ryhmiä opiskelun tueksi. Vain muutamia mainitakseni. Tämä hanke on ollut merkittävänä tekijänä näiden taitojen käyttöönotossa yhdessä muiden hankkeiden kanssa.
 3. Yhteistyö lukiokoulutuksen ja Jyväskylän yliopiston välillä on monipuolistunut ja syventynyt aiemmasta. Yhteistyön hedelmiä olivat mm. THO2011-seminaarin toteutus, videotutoriaalit, hankkeen arviointi ja viimeisimpänä QR-koodien tutkimusprojekti.
Lähipäivinä on tulossa vielä muutamia lisämateriaaleja ja osa näistä materiaaleista voi vielä hieman muuttua. Näillä sanoilla kuitenkin kesää kohti.
Hyvää kesää toivottavat: Hankkeessa mukana olleet henkilöt.
2 kommenttia leave one →
 1. Sirpa Mazarakis permalink
  4.6.2012 13.41

  Miksi videotutoriaalit ovat YouTubessa piilotettuja? Nyt niitä ei voi käyttää kuin linkin löytäneet 😦

  • 5.6.2012 20.31

   Hei Sirpa. Videot oli piilotettu, koska alkuperäiset videot oli tehty yhdessä yliopiston kanssa ja luvat olivat vielä varmistamatta. Nyt kaikki videot ovat julkisia. Kiitos huomautuksesta. Saatiin asia korjattua. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: