Siirry sisältöön

ITK2012 messuilla

26.4.2012

Hankkeen puitteissa kävimme tutustumassa Hämeenlinnan ITK2012 päivillä. Samalla meillä oli mahdollisuus jakaa tietoa TVT -taitotason varmistushankeesta osallistumalla SOMETU -verkoston SOME -kahvilaan. Oli taas kerran mukava keskustella eri ihmisten kanssa tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvistä uusista asioista. Samalla myös hankkeemme sai ansaittua mielenkiintoa osakseen. Harmi, ettei vielä ollut antaa valmista www-osoitetta josta hankkeen lopputuotoksen voisi bongata. Sen aika tulee ensi kuussa.

Olin tehnyt alustavaa ohjelmarunkoa seurattavista luennoista, mutta käytännössä itse luentoja en ehtinyt juurikaan seurailemaan. Ovelle asti ihmisiä pursuavat tilat eivät lopulta olleet tarpeeksi puoleensavetäviä. Mutta päivä oli silti enemmän kuin hyödyllinen erinäisten keskustelujen ansiosta. Paljon uusia ideoita ja projekteja on ilmassa. Tämän hankkeen päätyttyä minut voi hyvinkin löytää jostakin uudesta projektista.

Myös näytteilleasettelijoiden kojut toivat mielenkiintoisia uusia asioita. Yksi mielenkiintoisimmista oli Microsoftin piste, jossa esiteltiin uutta Windows 8 käyttöjärjestelmällä toimivaa tablettitietokonetta. Täysimittainen Microsoft Office ja omien asetusten (ja ohjelmien?) kloonaaminen mille tahansa Windows 8 tietokoneelle voivat olla tulevaisuudessa hyvinkin kilpailukykyisiä tekijöitä kun taulutietokoneita valitaan. Vielä kun uusin Tietokone lehti kertoo kasin olevan hyvin kevyt käyttöjärjestelmä joka toimii sujuvasti myös viisi vuotta vanhassa kannettavassa tietokoneessa, lisääntyy mielenkiinto entisestään. Harmi vaan, että Win 8 käyttöjärjestelmä oli asennettuna Samsung taulutietokoneeseen. Mielelläni näkisin sen joskus Nokialaisessa täppärissä (jonka tuloa huhuillaan käytäväpuheissa tuonne marraskuun puolelle).

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: